lauantai 22. helmikuuta 2014

Sitä Oikeaa etsimässä

Taas kerran. Siis eihän se riitä että on löytänyt sen oikean noin niinkuin pariutumismielessä, kyllä elämässä täytyy löytää myös sopiva meikkivoide. Vaikeusasteeltaan nämä projektit ovat kyllä melkein samalla viivalla. Saattaa jopa olla että hyvän meikkivoiteen löytäminen on vaikeampaa. 

Siitä on nyt aika lailla vuosi kun käänsin selkäni peruskosmetiikalle ja vaihdoin kaiken kertaheitolla luonnonkosmetiikkaan. Heti aluksi täytyy todeta, että päivääkään en ole katunut. Olen jopa ehkä alkanut tuputtaa elämäntapaani muillekin. Sori. Tietysti luonnonkosmetiikassakin on eroja ja kaikki ei sovi kaikille, joten kokeilemalla on pitänyt etsiä itselle sopivia tuotteita. Haastetta lisää atooppinen iho ja varsinkin sen kausioireilut (jokin juttu on hyvä pari kuukautta, ilma kylmenee/kuumenee ja homma ei enää toimikaan). Edelleenkään en voi sanoa että olisin löytänyt kaiken mitä tarvitsen, vaan etsintä jatkuu. Onneksi se on myös ihan hauskaa ja matkan varrelta olen löytänyt merkkejä ja tuotteita jotka varmasti otan omikseni. Häiden lähestyessä (eiks ne kuitenkin jo kohta ole? Enää puoli vuotta!) olen alkanut kuumeisesti metsästää hyvää meikkivoidetta.

Niin ja tiedoksi: tämä kirjoitus ei ole sitten mikään maksettu mainos. Miltään osin. Kunhan nyt jaan kokemuksiani.

Ostin Sokokselta mulle entuudestaan tuntemattoman Benecos -sarjan tuotteita pari viikkoa sitten. Myyjä toitotti erityisesti hyvää hinta-laatusuhdetta. Ja edullisiahan nuo olivatkin, ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Matkaan lähti pääasiassa meikkejä. Meikkivoide, mineraalipuuteri, poskipuna ja ripsari.


Meikkivoiteesta myyjä kyllä sanoi, että se on aika peittävää ja kannattaa sekoittaa kosteusvoiteeseen. Sekoitin. Tuloksena oli ihan laikukas naama, jossa oli kasoja meikkivoidetta ja sitten kohtia joissa ei ollut yhtään mitään. Pesin nassun ja yritin uudestaan, tällä kertaa laitoin kosteusvoidetta sekaan yli puolet. Tadaa! Länttejä, länttejä.


Meikkivoide jämähti paikoilleen kuin salamaniskusta, eli sitä ei käytännössä voinut levittää yhtään. Jos kasvoissa oli yhtäkään kuivempaa kohtaa, se tarrasi niihin erityisen lujasti. Jos yritti tällaisesta kohdasta levittää sitä edelleen, se lähti kokonaan pois. Meitsi kiroili pesuhuoneessa niin et hollantilainenkin lopetti pelaamisen ja tuli katsomaan mitä mä hommaan.

Perisuomalaiseen tapaan etsin syytä omasta meikkaustaidostani ja omasta ihostani. Sitten vasta aloin etsiä netistä muiden käyttäjien kokemuksia ja totesin, etten olekaan ainut maailmassa jolle kyseinen meikkivoide on aiheuttanut hetkellisiä epäonnistumisen tunteita. Ilmeisesti sitä olisi pitänyt ravistaa ihan helkutisti, sekoittaa kosteusvoiteeseen, levittää sudilla supernopeasti ja silti olisi tulos voinut olla sama. Huh. 

No joo, onneksi tämä kokeilu ei kustantanut niinsanotusti pal mittää.

Loppuihin meikkeihin olinkin sitten todella tyytyväinen. Ripsiväri on nyt käytössä ihan joka päivä. Mulle jäi aiemmin traumat Laveran ripsiväristä, joten olin jo ehtinyt tottua ajatukseen että ripsarin täytyy aina vaan olla tavallista. Poskipuna näyttää tuossa rasiassaan todella räikeältä, mutta poskilla luonnolliselta. Tai jos ei näytä niin kuristan mun työkaverit kun ne ei ole sanoneet mitään. Samoin puuteri on ihanan silkkistä ja pysyy kasvoilla hyvin.

Ostin lisäksi kosteusvoidetta ja suihkugeelin, tuoksuina sitrus ja appelsiini. Hyviä ovat. Kaupan päälle sain purkin ryppyvoidetta, mutta sille ei onneks ole vielä käyttöä...kai. :D

 
Seuraavaksi suuntaan varmasti Jolie -nimiseen putiikkiin Helsingissä. Verkkokauppakin näyttäis olevan, ja hoitola. Heillä on ainakin myynnissä erästä meikkivoidetta, josta olen kuullut paljon hyvää. Hinta on kolminkertainen tähän kokeiluun verrattuna, mutta katsotaan ny...

Jos jollain on hyviä luonnonkosmetiikkavinkkejä niin antaa kuulua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...