sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Neuloosin vaikutus elinympäristöön

Istuin eilen illalla sohvannurkassa neulomassa sukkaa ja vilkuilin ympärilleni. Ei olis pitänyt vilkuilla, vaan pitää katse tiukasti Putouksessa. Meidän kämppä on nimittäin taas sen näköinen kuin täällä asuis viisi lasta ja kolme koiraa meidän ja kattimatin lisäksi. Tai sitten neuloosi on taas iskenyt.

Vitsailin hollantilaiselle, että jos meidän kämppään laittaisi kameran ja sitten katsoisi nopeutettuna mitä mä hommaan kuukauden aikana niin se menisi jotenkin näin: meikä siivoaa kaikki neulepuikot, lankakerät, huovanpalaset, sakset, mittanauhat, nuppineulat ja neulelehdet hyvää järjestykseen omille paikoilleen. Usein jopa niin että haen olkkarin lattialle kaikki korit ja laatikot ja pussit ja purnukat joihin em. tykötarpeet sitten järjestelen. Seuraavana iltana haen jostain lankaa, ja puikot. Ja ohjelehden. Huomaan että puikot on väärät ja haen toiset (en vie edellisiä takas). Huomaan että ohje on tyhmä, ja haen toisen ohjelehden. Puran aloitetun työn. Haen kolmannet puikot, koska edellisten kaapeli oli väärän pitunen vaikka itse puikot oli ok. Seuraavana päivänä tulen kotiin ja mulla on Sokoksen kassissa uutta lankaa. Etsin sopivaa ohjetta levittämällä useita neulelehtiä lattialle. Löydän ohjeen ja haen taas uudet puikot puikkolaatikosta. Kasaan edellisen neuletyön sohvan viereen, koska en kuitenkaan voi jatkaa sitä ennen kuin olen muistanut ostaa oikean kokoisen apupuikon. Alan neuloa uudesta langasta. Jossain vaiheessa viikkoa kasaan kaikki 20 neulelehteä pinoon, jotta hollantilainen voi imuroida. Kyllästyn projekteihini ja päätän tehdä jotain pientä ja nopeaa. Haen jämälankalaatikon ja etsin sopivia lankoja. Kissa ottaa osan keristä ja heittelee niitä pitkin kämppää. Tällainen meininki jatkuu kunnes koko olkkari näyttää joltain käsityökerhon klubilta. Haen kaikki korit ja laatikot ja pussit ja purnukat, istun lattialle ja alan järjestää tavaroita takas paikoilleen, jotta voin aloittaa koko säätämisen taas uudestaan seuraavana päivänä!

Tältä meillä näyttää tänään. Yhdessä kulmassa. Jostain syystä kuvassa ei näy lattialla olevat erikokoiset puikkopaketit. :DKävin perjantaina katsomassa Kajahtaneita kudelmia Annantalossa. Yksi kajahtanut kudelma erityisesti inspiroi mua. Ehkä munkin neulenurkka joskus vielä näyttää tältä. :)1 kommentti:

  1. Kuullostaa sekä näyttää tosi tutulta, samoin meillä on sellasta luovaa järjestystä - hallittua kaaosta kotona, kun joka pöydällä tai nurkassa on joku projekti menossa..Hauska tuo kudelma!

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...