tiistai 1. lokakuuta 2013

Muuraushommia

Näyttää siltä että blogissa on lähiaikoina aika paljon minirakennusta. Mutta kun tuollainen iso mökki makuuhuoneen työpöydällä on vähän sellainen projekti, jota ei voi oikein unohtaakaan kun se vie niin paljon tilaa. Samasta syystä haluan sen myös mahdollisimman pian valmiiksi -johan se on vuoroaan odotellutkin! :)

Sunnuntaina jatkoin parvihommia. Oli monta kysymystä ratkaistavana, kuten se, miten parvi tuetaan ja miten ja mistä kohdin se kiinnitetään taloon.

Itse parven tein tosiaan kirppislöytö"lankuista", en tiedä mitä puuta ovat mutta tukevan tuntuista ainakin.


Päädyin tekemään tukijalat samoista puunpätkistä. Yhteen reunaan kiinnitin alapuolelle ylimääräisen laudan, josta parven saa liimattua seinään. Olisihan sellaisen voinut tehdä toisenkin seinän puolelle, mutta eipä tullut mieleen. :D Mutta hirween kiva oli liimapyssyllä ampua menemään! Kun parvi oli koossa niin aloin miettiä mitä kaikkea muuta voisin liimailla ympäri kämppää...

Parvi ylösalaisin.

Minä <3 liimapyssy

Parvi paikoilleen ja tarkistus et on varmaan vatupassissa kans.

Oli se. (muttei kauaa)

Parvi paikoilleen liimattuna. Onks tol Harril tukka vähä sekaisin?

Liimasin takimmaisen "jalan" vielä lattiaan kiinni, koska eihän se mennyt niinkuin Strömsössä. Toisinsanoen se keikkui ja vaappui. Mutta lopputulos oli odotettuakin tukevampi. Sopii sitten nukkekotilasten reuhoa parvella. Ja pääsevätkin sinne, koska tein vielä lopuksi rappuset. 

Tadaa!

Ajattelin jättää parven ihan tuollaiseksi. Musta se on kivan värinen ihan noin. Ja jotenkin siinä on sellainen tyypillinen suomalainen meininki.


Kun sain tämän talon rempattavaksi, mun oli jotenkin aika vaikea hahmottaa millainen siitä tulisi. Itsellä oli päässä vaan mielikuva tudor-tyyppisestä kartanosta ja kaikki sisustussuunnitelmat sellaista varten. Nyt kun olen tehnyt tätä niin lopputulos on alkanut hahmottumaan. Talossa on sellainen "ihan tavallisen talon" meininki. Eli vähän uutta, vähän vanhaa, kodikasta ja siistiä, muttei liian sisustettua. Saas nyt nähdä pysynkö tässä.:)

Tänään meille sitten tuli parvekelasitukset isolle parvekkeelle. Koska en tiennyt millainen tyyppi niitä tulee asentamaan ja päästääkö se kissan karkuun vai ei, katsoin parhaaksi ottaa ylityövapaan. Oli mulla toinenkin syy olla kotona.. Ne parvekelasit on olleet pakkauksessaan odottamassa asentajaa tuossa pihalla. Näin että siellä on lasien välissä sellaista vähänniinkun styroksia, mutta lujempaa materiaalia. Halusin sitä, tietty. Heti kun asentajasetä oli avannut paketit, menin mankumaan itselleni styroksipötköjä.

Lupaus askarteluseikkailusta.

Koska talo on hyvin tavallinen, mutta kodikas, musta on alkanut tuntua että siellä on vanha leivinuuni keittiössä. Alettiin siis Harrin kanssa styroksimuuraushommiin.


Harmikseni noissa materiaaleissa oli jotain ihme raitoja. Olkoot. Helposti leikattavaa se kuitenkin oli, eikä siitä lähtenyt sellaisia palluroita kun "oikeasta" styroksista (kuka oikeesti tietää että mitä toi on?).

Parvekelasimies oli valmis kolmessa tunnissa. Samassa ajassa mä askartelin leivinuunin raakileen ja tulipesän. Kerroin asentajalle mitä olin puuhastellut nappaamistani styrokseista. Se varmaan piti meidän taloutta hieman outona; kaksi kolmekymppistä aikuista yksiössä, toinen istuu luurit päässä ja pelaa koneella ja toinen istuu makkarissa ja tekee styroksista nukkekotiin uunia. Kissa pomppii kaiken keskellä. Normitiistai.

Maalailin uuninosia akryylilla ja ilahduin lopputuloksesta. Eiks näytäkin ihan sellaiselta muuripinnalta? Jos ei lasketa noita mun sormilla painelemiani kuoppia...Lisäksi tänään on maalailtu uunin luukkuja ja keittotasoa...

Kylläpäs kiiltää.


Tuskailtu liesikuvun liimaamisen kanssa...


Käytetty vuokranantajan remonttitasoitetta ihan muuhun kun mitä varten olen sen saanut...


Tuunailtu  hormiin tiiliä decoupage-lakalla...


Tä on niin kivaa! Miten mä ehdin kaikkee elämässä tehdä!? Tunnit loppuu vuorokaudesta kesken...

Tänään varasin hääpaikan. :) Pitää mennä katsomaan sitä vielä (ja suostutella hollantilainen hyväksymään se). Sitten Tiimarin konkkamyynteihin penkomaan hääkoristematskuja. :D

1 kommentti:

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...