lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kirka, Kaija Koo ja minä

Juhannukseksi hesalaiset pakenee kuka minnekin mummonsa mökille järven rantaan. Meillä ei heilutella varpaita laiturinnokasta, vaan otetaan suunta siihen ainoaan paikkaan joka on edes aavistuksen lomatunnelmaisempi kuin siivottomassa kunnossa oleva vuokrayksiö. Eli Varsinaiseen Suomeen Pappalaan.
Ennen lähtöä piti tehdä muutamia valmisteluja parvekkeella. Toisinsanoen, keksiä miten yrtit ja kukkaset pysyy hengissä kun kukaan ei ole kaatamassa niille juhannusjuomaa. Internetin vinkkilinkeistä otin vaarin ja päädyin klassiseen naruruokintaan. Ei muuta kun parvekkeelle kaikki leipomiskulhot ja saunakiulut täyteen vettä ja niistä naruja ruukkuihin.
Ja kaikki kasvikset vieri viereen.
Yrteistä olen eniten huolissani kun ne on oikeesti vähän kalliimpia tappaa kun noi kesäkukkaset. Erityisesti ketuttaa jos tomaatti kuolee kun silla on jo kaksi poikasta tulossa. Tältä näyttää yrttien mehukestit.
Hörps.
Pappalassa ryhdyin ensi töikseni hommiin kesäkeittiössä. Tein taas samaa meloni-mansikka-halloumisalaattia. Mutta kun se oli niin hyvää! Pitäiskö tehdä omallekin parvekkeelle tällainen kesäkeittiö...?
Silppumisvuorossa minttu.
Kokkaushommien lomassa yritin raivata ruohosipulille vähän enemmän tilaa "yrttipenkistä". Oli aika haastavaa, onneksi Pappa toi neuvoa-antavaa.
Eilen ei ehditty saunaan ollenkaan kun oli niin kiire pelata Mölkkyä. Tänään aion mennä, enkä vähiten sen takia että kävin ex-metsässä (lapsuuden metsämaisema, joka on pieksetty pois persoonattoman uuden asuinalueen tieltä) hakemassa koivunoksia vihtaa varten. Opetin hollantilaiselle että se on sitten täällä vihta, mutta jotkut sanoo lännessä vasta. Hän on oppinut käyttämään sanaa vasta ihan muissa yhteyksissä ("mä olen vasta ihan alussa tässä pelissä") eli olihan se hämmentävää tietoa taas. Samoin kuin se kun mä esittelin että "tämä tässä on Mora-puukko, jolla varmaan enemmistö suomalaisista humalapuukkotahallisuuden vallitessa tehdyistä henkirikoksista on toteutettu". Otin sekaisin hieskoivua ja rauduskoivua koska en ikinä muista kumpi on parempi vihtaan...
Kori ja Mora

Kyllä siitä ihan hyvä tuli, kohta pääsee testaamaan.

Eikun saunaan.

Huomenna on vuorossa tätä
Kiisseliainekset.
ja tätä
Kesäseikkailun ainesosat.
Kyllä kesä on kiva!
p.s. ai miten Kirka ja Kaija tähän liittyy? No siten että ollaan kuunneltu niitä vaan vuorotellen. Hollantilaine ei ole niiiin innoissaan, mutta häviää äänestyksen 2-1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...