torstai 16. huhtikuuta 2015

Lontoon kevät

Tehtiin kaveriporukalla kevätretki Lontooseen viime viikonloppuna. Käytiin moikkaamassa yhtä Londonissa asuvaa kaveria ja tehtiin samalla tyttöjen humputtelureissu, johon sisältyi paljon kävelyä, shoppailua ja omalta osaltani myös valkoviiniä. :D Ilmat oli suosiolliset, reippaasti yli 10 lämpöastetta joka päivä ja aurinkoa taivaan täydeltä.

Kierros aloitettiin Portobello Roadilta, jossa oli käynnissä kuuluisat antiikkimarkkinat. Kaikenlaisia houkutuksia siellä oli.. Kaveri asusteli Notting Hillissa niin tämä oli sopivasti matkan varrella.Nukkekotikamaa..

..ja herkkuja..
hopeaa..Illansuussa oli tarkoitus seurata Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen välistä ja hyvin perinteikästä soutukilpailua Thamesissa. Niin oli vissiin parilla muullakin tyypillä ja väkeä oli sen mukaisesti. Ehdin nähdä vilahduksen yhdestä soutuveneestä. Sensijaan tuijotin aika kauan unelmieni taloa ja otin ihan kuvankin:
Sunnuntaiaamu alkoi reippaalla kävelyllä Hyde Parkissa. Kyllä sielläkin tuijoteltavaa riitti, varsinkin lintubongarikavereille. Mua vähän ahdisti jatkuvasti yli suihkivat lentokoneet. Kattokaa ny tota taivasta! Puiston kasvusto näytti samalta kun täälläpäin juhannuksena.
Seuraava kohde oli Hampstead Heath, jossa en ollutkaan koskaan aikaisemmin käynyt mutta jota ehdottomasti suosittelen kaikille joita perinteiset bigben-londoneye-parlamenttitalo-kierrokset on alkanut jo pänniä. Upea metsäinen puistoalue, jossa hetkeksi unohti olevansa 15 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Enttipuita.


Ensin kiivettiin korkea mäki ylös.... ja huipulta näkikin sitten loput kaupungista.

 
Etualalla kuvassa hassu ukkeli joka lausui runoja mäen päällä istuskeleville, halusivatpa he tai ei.


Myös Hamstead Heathin puiston ulkopuolella riitti ihmeteltävää, kuten söpöjä taloja ja rakkaille omistettuja penkkejä...


 ..yksi kissa puolikkaalla hännällä..


..ja villejä papukaijoja. Juu, näitä siellä lentelee. Joku päästi pimeällä 90-luvulla omansa karkuun ja nyt Lontoossa on villi ja vihreä papukaijapopulaatio. Niistä oli vaikea saada kuvaa, mutta yritin. Suurensin sen ihan teitä varten.


Eksyin siellä kirjamyyjäisiinkin, josta saattoi tarttua mukaan jotakin myös blogissa arvottavaksi. Eli pysykää kuulolla. Tannin blogista löysin haasteen, tartutaan siihenkin kunhan hieman olen reissusta toipunut. Käykää sillä aikaa katsomassa Tannin kiva arvonta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...