perjantai 27. helmikuuta 2015

Sairasloman sietämätön tylsyys

Kuten otsikosta voi päätellä, olen edelleen kipeenä. Kävin ihan lääkärilläkin valittamassa asiaa ja se määräsi koko loppuviikoksi lepoon. Epäilivät angiinaa vai mikä nielutulehdus se nykyisin on, kun koko kaula oli niin kipeä että hyvä kun pystyin päätä kääntämään. Puhumisesta ja nielemisestä ei meinannut tulla mitään pariin päivään. Makasin yöllä hereillä sängyssä kun en voinut nukkua. Mietin että "mun koko naama särkee"..en oikeesti tiennyt enää että mistä se särky alkaa ja mihin se loppuu, tuntui että hampaat, korvat, leuat, nielu ja otsakin särkee. Ihanaa. Alkaako aikuisena kaikki sattua enemmän vai miksi flunssa tuntuu näin kamalalta?

Onneksi nyky-yhteiskunta on sairaslomalaisellekin helppo paikka kun viihdykettä tulee joka vempeleestä ja suurimman osan niistä voi ottaa sänkyyn mukaan. Niinkuin vaikka tämän läppärin. Ja tabletin. Kirjojen lukeminen on tuntunut liian haastavalta, siinähän pitää liikutella silmiä ja välillä kääntää sivuja. Yhtenä parempana päivänä sain selailtua läpi uusimman Novitan neulelehden (kaikki siinä näytti ihan ysäriltä, yäk). Eilen päätin pitkästä aikaa kokeilla läppärillä pelaamista kun oli vähän parempi olo. Siinähän se päivä sitten menikin.

Nyt onneksi vielä koko viikonloppu aikaa parannella. Säikähdin eilen vähän kun sain kolmiolla varustetusta kipulääkkeestä todella omituisen olon, kaikki pyöri ympäriinsä ja oksetti. Ihan kun olis ollut kaatokännissä. Taidan tänään jättää lääkkeet vähän vähemmälle ja luottaa vaan teen ja hunajan voimaan.

Hollantilainen on kiltisti juossut lähikaupassa hakemassa milloin mitäkin flunssanparannuskeinoa. (Viimeksi Ben&Jerry´s purkin, Pätkis-pussin ja hedelmäkarkkeja...) Mun oli tarkoitus aloittaa detox-kuuri huvin ja urheilun vuoksi ja sitä varten olin jo hankkinut kaikenlaista ainesosaa. Nyt se joutaa kyllä odottaa että paranen kunnolla.. Mutta hyvä siis kun oli kotona valmiiksi vihannesmehuja, hedelmiä ja ravinnepitoisia ruoka-aineita, olen niistä sitten kokkaillut kun olen ollut sellaisessa kunnossa. Jo aiemmin selailin netistä ihan tavallisia ruokaohjeita, joista saisi pieniä muutoksia tekemällä sokerittomia ja gluteenittomia. 

Kokeilin Marrakechin broileria yhtenä päivänä kun en yksinkertaisesti jaksanut kokkailla mitään ihmeellistä. Tämä oli niin helppo ohje, kaikki vaan heitellään pataan ja laitetaan uuniin. Mausteisuuskaan ei haitannut kun makuaisti ei ole ihan parhaimmillaan ja chili vaan sopivasti avasi tukkoista nenää. :D


Meidän lähi-Prismasta saa L´Uomu Nokka -luomubroileria  ja olen muutaman kerran nyt sitä ostanut. Noloa tunnustaa mutta kyllä sitä vaan on niin tottunut ostamaan valmiiksipureskellun näköistä ruokaa että kokonaiset kanankoivet paketissa hetkellisesti jopa vähän järkytti mua. Toisessa oli vielä höyheniäkin jäänyt nilkkaan kiinni. Ja mun piti vielä leikata ne osiin. Sairaana varsinkin tämä toimitus oli aika ahdistava, leikkelin siinä sitten nivelten kohdalta ja vääntelin koipia jotta saisin ne kahteen osaan. Taas kaivoin yläasteen kotsankirjan avuksi, onneksi siellä neuvottiin tällaiselle uushesalaiselle miten kana leikataan ja sain koivet pannulle. Kokemus oli kyllä hyväksi, jos aikoo syödä lihaa niin on ihan hyvä myös tiedostaa että mistä sitä lihaa tulee..jonkun koivethan ne siinä! Ensimmäisen maailman ongelmia..

Taas mä leikkasin chiliä ihan vaan paljain käsin ja vielä sormenpäillä rapsuttelin että varmasti irtoaa kaikki siemenet. Illalla ihmettelin kun sormenpäät on tulessa. Ja voin kertoa että nenäkin oli sittemmin tulessa kun niistämiseltä ei oikein voinut välttyä. Tyhymä minä.


Sairaslomalaisen yksi piristys on ollut erilaiset smoothiet, jotka valmistuu käden käänteessä. Sama periaate tässäkin eli kaikki ainesosat vaan koneeseen ja kone päälle. Suosikiksi muodostui seuraavanlainen seos:

jäiset mustikat (poimin ite), n. 1dl
raastettu tuore luomuinkivääri, (n.2cm pätkä)
tuore minttu (pakastimesta, parvekkeelta..), maun mukaan
sokeriton mantelijuoma, 2-3 dl
luomuhunajaa, 1 rkl
luomubanaani, 1 kpl hieman kohmeisena
luomupellavarouhe, 1-2 rkl

Jouduin tosin välillä jättää pellavarouheen pois kun kurkkua oikein kutitti.


Nam! On se kumma jos ei näillä eväillä kohta selätetä tätä tautia.

Lopuksi vielä kuva mun kirppislöydöstä viime Turku-reissulta. Löysin poliittisesti epäkorrektia lankaa. :D Mitähän tästä sitten tekis...?





1 kommentti:

  1. Et sentään yrittänyt ottaa piilareita silmistä chilisormin, niinkuin allekirjoittanut... AUTS. Pikaisia paranemisia, kuulostaa tosi kurjalle toi sun tauti!

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...