torstai 5. helmikuuta 2015

Runeberginpäivää!

Hollantilaisen vanhemmat kävi meillä yllätysvisiitillä kun lapsosensa viime kuussa tuli kriisi-ikään. Tuntui melkein siltä kun itselläkin olisi ollut synttärit, ne aina hemmottelee meitä vähän liikaa. Tällä kertaa meille ilmaantui vierailun jälkimainingeissa paitsi uusi tietokone, myös uusi televisio. Ja läjäpäin ranskalaisia viinejä. (Tämän lisäksi he ovat aivan mahtavan mukavia ja ihania ihmisiä. Pitääkin taas nipistää itseä käsivarresta. *nips* )

Toi telkku on kyllä aika mainio juttu, kivaa kun telkkaria toimii eikä mun tarvitse heitellä enää kaukosäädintä sitä päin koko ajan kiukuspäissäni.

Niin, ne viinit. Punkut joudun varmaan juomaan yksin. Voi mua raukkaa. Valkkaria jo kokeiltiin kun tehtiin Yhteishyvän ohjeen mukaan graavilohi-tortillasusheja. Viini oli hyvää, tortillasushi oli pahaa. Sen siitä saa kun yrittää sekoittaa japanialaisenlaisen ja meksikolaisen keittiön. Hollantilainen tykkäs, mut sillä onkin outo maku kaiken suhteen.


Sain Sinterklaasilta myös tuollaiset hassut cocktailtikkukissat. Testasin niitä kun parit "sushit" meinas levitä. Viini oli tämmöstä. Juotiin se täysin laittomasti ei-hyvien tortillasushien kanssa. Vanhan parmesanin kanssa olis pitäny juoda. Ei voi mittää.

Jälkiruuaksi oli -tadaa- Runebergintorttua! Namnam. 

Muistan kun olin teininä opiskeluaikoina kahvila-konditoriassa töissä ja aina Runeberginpäivänä sinne tuli yksi mummo, joka osti 52 kappaletta torttuja. Hän kuulemma laittoi koko laatikollisen niitä pakkaseen ja söi yhden kerran viikossa koko vuoden ajan. Mä niin aion tehdä ton kans mummona. Saattaa olla kyllä että ostan niitä torttuja 104. Tai 156.

Suut makiaks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...