torstai 7. marraskuuta 2013

Kurpitsakokkailut

Tänäkin vuonna piti taas hakea kurpitsa halloweenin houkuttelemana. Viime vuonna tein muffinseja, nyt päädyin taas perinteisesti piirakkaan. Halloweentunnelmaan pääsee mun mielestäni kyllä nopeasti ihan vaan kurpitsan sisälle kurkistamalla..eww..Koska kurpitsa oli hillittömän iso, myös siemeniä oli aika paljon. En ole aikaisemmin tehnyt niistä mitään, mutta nyt keräsin ne tarkasti talteen.

Kesti aika kauan...


Hollantilainen koversi kurpitsapään ja aika hienohan siitä taas tuli. Hullun kirkas oranssi väri johtuu siitä, että meikäläinen raapusti sen kuoren melkeen läpikuultavaksi piirakka-aineksien toivossa. :DPiirakoista en huomannut ottaa kuvaa, mutta tuli tosi hyviä. Tein kaksi ja aika korkeareunaiseen vuokaan, jolloin piirakasta tuli mehevää. Hollantilainen vei toisen nyyttäreille ja toinen katosi tyttöjenillassa aika nopeasti.

Siemenet paahdoin uunissa nopeasti. Niitä oli noin 2,5 dl kaikenkaikkiaan. Sekoitin 1 rkl oliiviöljyä + mausteet (pippuri, juustokumina, suola, grillimauste) ja käytin 200 asteessa uunissa n. 10 min. Kannattaa käännellä välillä. Niin, ja siemenet levitetään siis uunipellille leivinpaperin päälle. Namnam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...