maanantai 9. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne a´la Anna Laine

Mulla on tänäänkin ylityövapaata ja kiittelen itseäni hyvästä ideasta pitää vapaat just tänä viikonloppuna. Ajattelin tänään ryhdistäytyä ja palauttaa taas kerran kirjastosta yliajaksi omimani kirjat. Sitten mä muistin että Outi Pakkasen Talvimies-kirjan takaosassa on niin monta hyvää reseptiä että ne tarvii vielä kirjoittaa ylös!

Pakkasen kirjoissa seikkailee Anna Laine -niminen henkilöhahmo, joka kaiken muun ohella kokkaa jatkuvasti jos jonkinlaisia herkkuja (tai jos ei kokkaa niin käy ravintolassa). Eli luet dekkaria ihan normaalisti illalla sängyssä ja tulet älyttömän nälkäiseksi! Kirjassa kuvaillaan aina koko ruuanlaittoprosessi, tuoksut, maut ja värit, hyvin yksityiskohtaisesti. Yritä siinä sitten olla menemättä jääkaapille.. Pakkanen on julkaissut aikoinaan myös Anna Laineen keittokirjan Porosta Parmesaaniin. Huomasin kuitenkin kesällä Talvimiestä lukiessani, että kirjan loppuosassa on tarinassa valmistettujen ruokien ohjeet. Jee!

Mä tein kirjasta parsakaaligratiinia ja kesäkurpitsalasagnen. Parsakaaligratiiniin nyt löytyy miljoona ohjetta muutenkin, mutta tämä oli yksinkertaisuudessaan todella hyvä. Kesäkurpitsalasagnen valitsin siksi, että meillä on aina kaapissa kesäkurpitsaa ja koska reseptin mukaan ruuanlaitto vaati hieman askartelutaitoja. 

Lasagnelevyjen sijaan käytettiin tuorelasagnea, joka rullattiin kesäkurpitsan, ricottajuuston ja parmankinkun kanssa pötköksi kuten kääretorttu. Pötköstä leikattiin viipaleita, taas kuten kääretortusta. Viipaleet uunivuokaan tomaatti-oliivi-pastakastikkeen kanssa ja juustoa päälle. Nom!

Rullat ei oikein kuvasta näy, koska kun hollantilaisen kanssa lyö hynttyyt yhteen niin kaiken pitää aina olla juuston peitossa. :PEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...