maanantai 7. tammikuuta 2013

Sushi wa ikaga desu ka?

Vuosi 2012 oli jälleen kerran kohdallani muutosten ja uusien tuulien vuosi. Jos ei lasketa valmistumista ja muita ihmeellisyyksiä, tulen muistamaan viime vuoden vähintäänkin siitä, että söin ensimmäisen kerran elämässäni sushia. Helmikuussa tehtiin sushitreffit töiden jälkeen ja hollantilainen vei nirsoilevan landepaukkunsa ihan kädestä pitäen Sushibar+Wine -mestaan Kamppiin. Oli luvattu että jos sushi ei ole hyvää niin ainakin sieltä saa viiniä. Mut tuntevat voi vaan kuvitella miten iso askel tämä oli mulle, vaikkakin pieni ihmiskunnalle. Eka kerta oli sellainen kuin ne nyt yleensä on, outo, mutta kiva, ja jätti sellaisen kummallisen kaipuun, että tätä vielä lisää kunhan harjoittelen vähän. :P 

Lohimakit ja Kaliforniauramakit


Nyt siellä baarissa on sitten tullut ravattua aika usein. Suosittelen Sushibarin paikkoja todella lämpimästi, ruoka on aina hyvää ja tuoretta, viinit loistavia ja palvelu ystävällistä. Ainoa miinus on se, että hesalaiset hipsterit täyttää paikan hetimiten kello viiden jälkeen, oli viikonpäivä mikä tahansa, eli paikkaa ja joskus ruokaakin joutuu odottelemaan. Älä siis mene kiireellä. Viiniä saa onneks pöytään ennen kun sushit on valmiit. :)

Vuoteen 2012 mahtui myös se, että päätimme yrittää tehdä sushia myös omin pikku kätösin. Hollantilainen sai Sinterklaasilta Sushi-ateriapakkauksen, sekä ohjekirjan, syömäpuikot ja soijakulhot. Tämä toimi inspiraation lähteenä, vaikka ideaa oltiin väläytelty pitkin vuotta muutenkin (eikä vähiten siksi että sushi on hyvissä paikoissa aika kallista). Ostettiin aineksia lempparisusheihin; katkarapuja, lohifilettä, kylmäsavulohta, avokadoa, majoneesia..ja tietty sushiriisiä. Pakkauksessa oli norit (=levämatto) ja rullaukseen tarvittava bambumatto valmiiksi messissä, samoin wasabitahna. Päätettiin lisäksi investoida sushisoijaan, inkivääriin ja sushiriisin valmistukseen tarkoitettuun sushivinegretteen. Niin, ja tietysti viiniin. Hollantilainen oli valinnut pullollisen ranskalaista kuivaa nimeltänsä Moreau Chablis. Sopi hyvin sushin kanssa!

Jostain syystä viini oli jo puolivälissä kun sushit valmistui..

Sushia aikaisemmin tehnyt ystävä neuvoi, että riisin valmistuksessa tulee ohjetta noudattaa ihan pilkulleen, eli laittaa mausteita just sen verran kun ohjeessa sanotaan. Onnistuimme yllättävän hyvin. Itse valmistusosuudesta ei nyt ole kuvia, koska oltiin liian kiireisiä ja sormet oli liian sörsselissä. Hollantilainen taiteili makirullien kanssa ja mä puolestani yritin tehdä california-rullia, mitkä on meidän kummankin suosikkeja. Lopuksi tehtiin vielä lohinigirit. Viinipullo tajuttiin onneksi avata ihan ensimmäiseksi. En koskaan enää kiukuttele sushipaikassa jos niissä kestää, ymmärrän nyt miksi..

Lohimakit (sis. lohi, kurkku, majoneesi)

Kaliforniarullat (sis. avokado, rapu)

Lohinigiri


Olipas hyvää, nam!3 kommenttia:

  1. Mmm, ihanan näköisiä herkkuja! Harmi ettei ruudun läpi voi maistella ;) Oon pari kertaa maistanut sushia, ja hyvää on, mutten kyllä ikinä osaisi itse kokeilla tekemistä...

    VastaaPoista
  2. "Nirsoileva landepaukku" :DD Tää piristi mun päivää mukavasti!

    VastaaPoista
  3. Rohkeasti vaan kokeilemaan, ei ollu oikeastaan edes kovin vaikeeta. Sujuu kyllä käsityöihmiseltä! :)

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...