lauantai 4. elokuuta 2012

Syömään! (heti kun olen kuvannut lautasesi)

Harvoin sitä nykyisin jaksaa mukamas mitään ruokaa laittaa. Kuitenkin aina silloin kuin sitä tulee tehtyä niin se onkin ihan helppoa, kivaa ja hyvää -ja on seuraavana päivänä vielä töissäkin eväät! Mä olen nyt taas innostunut kokkailemaan tuollaisista ohjekorteista jotka löysin kirpparilta. Lisäksi olen innostunut mun uudesta kamerasta (Pentax K-5) ja sen seurauksena te joudutte nyt katsomaan kuvia mun tekemistä ruuista. :D

Täytyy kyllä tunnustaa, etten ole vieläkään opetellut käyttämään tuota kameraa. Jollain automaattitoiminnolla olen vaan räiskinyt menemään..

Viime sunnuntaina meillä oli parvekkeella ravintolameininki. Istuttiinkin siellä kyllä lämpimässä illassa niin kauan että tuli ihan pimeetä ja viini loppu pullosta.


Tarjolla oli italialainen vihreä salaatti jogurttikastikkeella, ja broilerinfileet kasvispedillä. Viininä Louis Max Beaucharme Chardonnay, jonka sain kaverilta kissanhoitopalkkioksi. Suosittelen!


Broilerinfileet kasvispedillä: 3-4 broilerinfileetä (maustamattomia), 2-3 porkkanaa, 2 pientä kesäkurpitsaa, 1-2 rkl voita/margariinia, 1 valkosipulinkynsi, 1 dl kevytmaitoa, 2 tl maissijauhoa, 1 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa tai 1 tl kuivattua, ½tl suolaa, ½tl paprikajauhetta, 2 rkl parmesanraastetta, mustapippuria, suolaa.

1. suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. 2. ruskista broilerinfileet läpikypsiksi 10-15 min. Mausta mustapippurilla ja suolalla, pidä lämpiminä. 3. Puserra valkosipuli pannuun, lisää kasvissuikaleet, kuullota n. 5 min. 4. Sekoita kulhossa maito, maissijauhot, basilika, suola ja paprikajauhe. Kaada seos kasvisten päälle ja keitä kunnes seos saostuu. 5. Nosta broilerinfileet kasvisten päälle, mausta vielä lisää jos haluat. Ripottele pinnalle parmesanraaste.

Italialainen vihreä salaatti: 1 retikka tai nippu retiisejä, 2 pientä kesäkurpitsaa, 1 lehtisalaatti tai jäävuorisalaatti, 1 ruukku rucolaa tai tammenlehtisalaattia, 1 ruukku oreganoa tai basilikaa. Huom! Itse käytin jää/rapea/whateversalaattia ja lisäsin siihen pakettillisen babyleaf-salaattisekoitusta. Basilikaa ei todellakaan mennyt koko ruukkua, koska käytin väkevämpää afrikanbasilikaa.

Nämä siis kaikki revitään, silputaan, höylätään ja raastetaan, tai ihan miten haluaa. Sitten kastike, johon sekoitetaan vain: 1½ dl maustamatonta jogurttia, 1 rkl balsamiviinietikaa tai sherryviinietikkaa, 1 tl vadelma - tai omenaviinietikkaa, 1 tl vahvaa sinappia, 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria.

 

 Jälkkäriksi oli "Mansikkaunelmat". Eli tuoreita mansikoita, jotka mehustuneet hetken jääkaapissa vaniljasokerin ja tavallisen/fariinisokerin kanssa. Kulhoon ladotaan vuorotellen sokerisia mansikoita ja seosta, jossa on: 2½ dl partajogurttia (paksua, kermaisaa, maustamatonta..) ja 1 dl mascarponejuustoa (tai ranskankermaa), vähän raastettua appelsiinin kuorta ja tarpeen vaatiessa vielä vähän sokeria. Koristele tuoreilla mintunlehdillä! :P


Eilen meitä laiskotti ajatus kokonaisen aterian kokoamisesta, joten sohvalla löhöämisen väliaikana tehtiin supernopeat salaatit. Juomana tälläkertaa hollantilaisen löytö, brasilialainen Fausto de Pizzato Chardonnay Pinot Grigio, joka sopi erinomaisesti salaatin kanssa, mutta yllättäin meni alas kurkusta vielä senkin jälkeen kun salaatit oli hotkittu ja filosofoimme parvekkella kynttilänvalossa. :)

Kinkku-melonisalaatti: 1 hunaja-, verkko- tai cantaloupemeloni, 1 endiivi tai muutama lehti jäävuorisalaattia, 8 ohutta viipaletta parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua, ½dl ruohosipulisilppua. Kuori ja paloittele meloni, halkaise salaatinlehdet pituussuuntaan, asettele lautaselle. Kastike: 1 punasipuli tai sipuli silputtuna, 1 rkl balsami- tai hunaja-omenaviinietikkaa, 1 tl kapriksia, rouhittua mustapippuria, 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä -> sekoita!

Asettele kinkkuviipaleet melonien ja salaatinlehtien päälle, ripottele päälle ruohosipulisilppu ja lusikoi kastiketta lautasille juuri ennen tarjoilua. Herkuttele!



1 kommentti:

  1. Wow! Näyttääpä hyvältä!

    Ottaako teidän ravintola pöytävarauksia vastaan ;)

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...