lauantai 6. syyskuuta 2014

Hääaskarteluja

Kylläpäs aika on taas rientänyt kun on ollut hauskaa, kiireistä ja vaikka mitä. Naimisiin on päästy ja kesäloma vetelee viimeisiään. Yritän opetella lausumaan uutta sukunimeäni ja siinä samalla palailen häähuuman tunteeseen vielä vähän ja yhä uudestaan. Meillä oli niin ihana päivä!

Syytän hääsuunnitteluja myös blogitauosta, sillä kaikki mun aika ja energia pitkin kesää on mennyt lähinnä hääjuttujen suunnitteluun/askarteluun/tuunaamiseen/ideoimiseen ja toteutukseen. Eikä niitä nyt ole voinut etukäteen blogissa paljastaa! Kun h-hetkestä on tänään kulunut tasan kaksi viikkoa, on aika raottaa salaisuuden verhoa hieman.

Olen selaillut muistiinpanojani heti ensimmäisiltä hääsuunnitteluajoilta kihlautumisen jälkeen ja todennut etten olekaan ihan niin tuuliviiri kun olen luullut. Näyttää siltä että jo hyvin aikaisessa vaiheessa sain ajatuksen siitä, mitä juttuja häihin haluan ja aloin hyväksyttää ideoita hollantilaisella. Halusin ekologisuutta ja kierrätystä, lempikukkia, pitsiä, roosaa ja romantiikkaa. 

Meillä oli hauska syksy ja kevät, sillä metsästimme pitkin kirpputoreja erilaisia lasipulloja ja lasikippoja pöytäkoristeita varten. Kaasoarmeija oli avuksi, mutta suurimman osan pulloista ja tuikuista onnistuimme löytämään ihan kahdestaan, osa raahattiin Alankomaista asti kirppiksiltä. Melkein joka pullolla on oma löytötarinansa; yhdenkin haki meille eräs Bulevardilla pihakirppistä pitänyt vanhempi rouva, joka oli vakaasti päättänyt muuttaa ulkomaille ja myi pihallaan kaikki tavaransa eräänä kesäpäivänä. Hän haki meille kätköistään yhden ihanan lasipullon varta vasten.

Mulla on ollut vinot pinot kirppiksiltä raahaamiani pitsejä jo vuosikausia jemmassa eikä niitä ole kauheasti mihinkään kulunut neulomisinnostuksen vuoksi, joten ajattelin että niitä voisi vihdoin hääkoristeluissa hyödyntää. Vaikka kyllähän noita pitsejä tuli sitten kuitenkin uutenakin ostettua aika paljon...

Mutta tällaisessa pitsisekamelskassa meidän makkari on siis ollut jo useita kuukausia.


Koristeltiin pulloja ja tuikkukippoja kaasojen kanssa yhdessä ja erikseen ja loput tuunailin vielä itsekseni sitä mukaan kun niitä löytyi lisää. Pullot ja purkit sai pitsiä, juuttia, roosaa ja nauhaa sekavasti mutta kutakuinkin saman teeman mukaisesti. Ei tainnut tulla montaakaan samanlaista.Hääjuhla oli ravintolassa ja se helpotti koristelujen miettimistä todela paljon. Tiesin että siellä on pöydät ja tuolit ja pöytäliinat kauniisti paikoillaan ilman että meidän tarvitsee asiaa murehtia. Keräsin kaasojen kanssa myös pitsiliinoja pöytäkoristeiksi, mutta ne jäikin sitten pois kun päädyin juuttikankaisiin. Joka pöydässä oli siis juuttikangaspala, tuunattu pullomaljakko, jossa neilikka ja harsoa, sekä tuikku. Räpsin harjoituskuvia jo kotona valmiiksi. :)


Myös kutsut oli samaa tyyliä, pitsiä ja roosaa. Oli jotenkin tosi helppoa löytää sen tyylisiä juttuja kun halusin ja kävi ilmi että Tiimarin konkkamyynnistä jo ajat sitten rohmuamani matsku oli myös hääteemaan sopivaa. Löysin kutsuihin ja pöytäkortteihin tarvittavan materiaalin pääosin alennusmyynneistä, kirppiksiltä ja omista jemmoistani -joskus on todella hyödyllistä olla hamsteri.


Pöydissä meillä oli aika samanlaiset kortit kuin kuvassa, sillä erotuksella että "kutsu"-tekstin tilalla oli nimikirjaimet ja päivämäärä. Sisältä löytyi menu ja ohjelma, sekä takakannesta pöydän nimi ja siihen liittyvä tarina seurusteluajoilta.

Seurusteluajat! Hah, niinkuin ne olis jotain kauan sitten tapahtunutta elämää. :D

Lisää hääjuttuja jatkossa...

sori. :)

4 kommenttia:

 1. Hei, onnittelut on paikallaan täälläkin, onnea tuoreelle rouvalle!! Laittelehan lisää tunnelmakuvia kun kerkeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuvia tulossa jossain vaiheessa lisää. ;)

   Poista
 2. Onnittelut rouvalta rouvalle! Itse en askarrellut yhtikäs yhtään meidän häitä varten. Mutta kaikki häät ovat oman näköisiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sinnepäin. :) Monet eivät tosiaan askartele yhtikäs mitään ja mikä siinä, kukin tavallaan. Mä ihmettelen etten oikeastaan askarrellut enempää kuin mitä sitten lopulta tuli tehtyä. Se kyllä helpotti kun juhla oli ravintolassa, jos oltais oltu jossain maamiesseurantalolla tai muussa "perinnemestassa" niin olisin varmaan tehnyt kaiken mahdollisen ite ja ollut burn outin partaalla. :D

   Poista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...