maanantai 14. heinäkuuta 2014

Synttäriherkkujen jälkeen...synttäriherkkuja

Pääsen varmasti historiaan ensimmäisenä morsiamena, joka ei laihtunut ennen hääpukusovitusta. Ihmettelin viimeksi hääpukuliikkeessä että miksi sovitus on niin myöhään, vasta kuukautta ennen häitä. Vastasivat että siksi kun kaikki morsiamet laihtuvat vielä just ennen häitä ja heitä ei kiinnosta koko ajan olla uudestaan pienentämässä sitä pukua. Ai jaa.

Aina kun on häät niin tarvitaan kaasokokouksia. Ja kaasokokouksessa tarvitaan herkkuja. Ja skumppaa. Niinkuin taas viime viikonloppuna. Nyt mulla on enää kaksi viikkoa aikaa jatkaa tätä ahmimista ennen tarkkojen mittojen ottoa puvusta. Mitähän vielä leipois...?

Viimeisin kaasokokous sattui sopivasti olemaan päivää ennen mun synttäreitä. Ja mun synttäreinä on aina pakko olla mansikkakakkua. Tänä vuonna se oli mansikka-marenkikakku, vaikken olekaan ihan varma että mikä sai mut yrittämään marengin tekoa ilman kokemusta sen teosta ja edellisen illan piknikjuomien vielä kolkutellessa ohimoa.

Olen tehnyt britakakkua aika useinkin, koska se on mun suosikki. Olen oppinut mummilta sen teon, hän teki aina britakakkua kun joku vain keksi sitä toivoa. Mulle viimeksi valmistujaisiini. Mutta britakakun marenkiosio ei ole -anteeks vaan- mun mielestä kovinkaan vaativa. Mua hermostutti että mitä siitä tulee kun koittaa tehdä ihan sellaisia marenkikuvioita. Vapisevin käsin. :D Enkä selkeästi osannut päättää että minkälaisia niistä tulis.


Kakkuun tuli ensin pohja ja sitten loppuumarengista pursotettiin "ruusukkeita". Koska ohjeesta ei selvinnyt millaisia nämä mahtaa olla, tein epämääräisiä rinkuloita leivinpaperille. Vinkki: sivelin leivinpaperille sitruunanmakuista oliiviöljyä ennen kuvioiden pursotusta, se helpoti irroittamista.

Ruusuke ja tursoke.

Pohjan päälle ladoin mansikat ja kermavaahto-appelsiinituorejuustoseoksen. Sen päälle sitten vaan marenkikiemurat ja muutama lisämansikka koristeeksi. Ja skumppapullo auki. Ja odottamaan vieraita. Tuollainen kupu on varsin kätevä kissataloudessa, muuten olis taas kadonnut kermaseokset parempiin suihin...Siinä sitten istuttiin iltaa ja käytiin hääpäivän ohjelmaa läpi puolikkaan kaasokokoonpanon kanssa. Kaiken pitäis olla valmiina mutta koko ajan keksin jotain mikä ei ole valmiina tai mikä on epäselvää. Huomaan että häästressi pyrkii aika ajoin pinnalle. Ehkä se johtuu siitäkin kun on töissä stressaavaa ja lomaa ei näy eikä kuulu vielä. Onneksi ennen häitä ehtii hetken hengähtää. 

Mutta kaikenlaista siis vielä on ihmeteltävää. Kuka esittää jotain vihkitilaisuudessa? Pitääkö iltajuhlissa näyttää vihkiminen videolta? Kuka ajaa hääautoa? Missä otetaan kuvat? Mitä jos sataa? Tanssitaanko me? Tuleeko se bändi paikalle vai ei? Mikä biisi? 

Aargh!

Onneksi osaan sit nykyisin tehdä marenkia ainakin. Ehkä tarvii tehdä läjä sitä hääviikolle, ettei vahingossa ainakaan stressin myötä laihdu niin ettei puku enää sovikaan.

Yksi kaaso teki muuten aivan taivaallista browniecookie tai cookiebrownie -kakkua. Sitä on vieläkin jääkaapissa ja pelkään että tätä menoa sitä pukua pitää itseasiassa suurentaa eikä pienentää siitä mitä se nyt on.

Synttäriaamupalaa.

1 kommentti:

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...