sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kookoskanaa ja cashewpähkinöitä - kyllä kiitos!

Tänään (tai oikeastaan pari päivää sitten) Buckyn koekeittiössä tehtiin kookoskanaa sillä parhaalla reseptillä. Ei mitään hajua reseptin alkuperästä, mutta se on kirjoitettuna sen verran rypistyneelle paperille että on aika säilöä tämä kulinaarinen makuelämys blogin uumeniin ja sitten jatkossa yrittää etsiä sitä täältä. Ja tekin voitte koittaa!

Olen joskus edellisessä elämässä kirjoittanut reseptin viereen "nam!", joten uskaltauduin kokeilemaan tätä taas kun mietin mitä tekis ruuaksi. Toisaalta, jos siinä on kanaa ja kookosta ja cashewpähkinöitä, niin eipä tuo nyt kovin pahasti pieleen voi mennä.

Ainesosat:
  • 100g purjoa tai kevätsipulia
  • n. 1/4 chilipaprikaa tulisuuden mukaan
  • 100g cashewpähkinöitä (tai enemmän, hehe)
  • n. 300g broilerin maustamattomia fileesuikaleita (myös maustetut sopinee kyllä..)
  •  3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • mustapippuria



Operoi seuraavasti:

  1. Suikaloi purjo ja/tai silppua sipuli.
  2. Paahda pähkinät öljyssä ja siirrä ne pannulta veks. Koita olla polttamatta niitä.
  3. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää purjo/sipuli ja chili. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Kääntele noin 5 min. 


 4. Lisää kookosmaito ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.


5. Ripottele pinnalle pähkinät.


6. Tarjoile keitetyn riisin kera.

 

Meillä on hääsäästöbudjetin takia nyt tee-ite-ruokas -teemaviikot eli yritetään ettei ravattais ravintolassa jatkuvasti vaan tehdään ruokaa ite. Tä on yllättävän hauskaa! Ja todellakin yllättävän hyvää. :P

2 kommenttia:

  1. Nam!!! Se on iso säästö kun tekee itse ruoan ja sehän on hauskaakin niinkuin
    Sanoitkin..

    VastaaPoista
  2. Taidan lisätä cashewpähkinät ostoslistaan.

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...