Työkaveri selosti kuluneella viikolla miten hän oli tehnyt tosi hyviä "pikkukakkusia" pelkästään banaanista ja kananmunasta. Ei jauhoja, ei sokeria, eikä muutakaan "pahaa". Me koitetaan molemmat vähän käydä jumpassa, lähinnä niin että kaveri käy ja sit potkii mua mukaan.
Pitihän noita siis kokeilla. Ohje oli simppeli: 1 banaani ja 2 kananmunaa vatkataan keskenään hyvin, paistetaan pannulla miedolla lämmöllä niin että saavat väriä. Koska oli olemassa riski että kakkuset on hyviä ja hollantilainen haluaa monta, tein tupla-annoksen eli 2 banaania ja 4 munaa. Vatkaus sujui helposti sauvasekoittimella. Taikinasta kannattaa tehdä sellaista saman paksuista kun tavallisesta lettutaikinastakin, ehkä jopa aavistuksen paksumpaa.
Paistaminen sujui suht nopeasti, sillä kakkuset kypsyi vauhdilla. Levy oli mulla nelosella, mutta tämä kai nyt vaihtelee oman hellan tehojen mukaan.
Hyviähän noista tuli! Ja luomujakin...
Kyytipojaksi nautittiin kaffetta ja pensasmustikoita. Mustikat ei kyllä ollu luomuja, mutta jäimme henkiin. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)