lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vuosikertaneulomuksia

Jostain syystä mua viehättää vanhemman tyylin vaatetus, erityisesti 50-luvun kellomekot ja istuvat mutta tilavat yläosat. Nykyajan vaatteissa ei ole kauheasti valikoimaa jos sattuu olemaan vähemmän vyötäröllä mutta enemmän rintavarustuksessa. Tai sitten mä en vaan löydä sopivia vaatteita mistään (auttais ehkä jos joskus menisin vaatekauppaan. :D ). En ole kuitenkaan kiinnostunut näistä rockabilly-tyylisistä pääkallo/pallo/kirsikat -releistä myöskään, mitä nyt näyttäisi joka paikasta nykyään saavan. Toive on ettei tursua vaatteista ulos ja vastaavasti ettei näytä kävelevältä perunasäkiltä. Näihin toiveisiin on usein vintagevaatteet vastanneet, jos on vaan sattunut löytämään sopivan koon kun ne on usein aika pieniä. Oli mukavaa kun hääpukukin löytyi tällä tyylillä, se oli oikeasti ainut mekko kaikista sovittamistani joka oli jollain lailla edustava. Oikeastaan aina kun pitää ostaa juhlahame, ostan saman mallisen. Muutama niitä onkin kertynyt..

Neulon harvemmin vaatteita, mutta aina silloin tällöin tulee jotakin kokeiltua. Se on yleensä riskialtista, 70% projekteista menee jollain tavalla mönkään. Tarttisin jonkun neuletutorin. Mistähän sellaisen saisi kun kaikki mummotkin on menny kuolemaan...? Just tein anopille boleroa vaikeahkolla palmikkoneulekuviolla. Kuvio meni hienosti mutta bolerosta tuli niin pirun pieni että nyt tarttis löytää joku XS-kokoinen kaveri joka tykkää samasta metsänvihreästä kun anoppi...

Niin, olen siis penkonut vanhoja neulelehtiä siinä toivossa että vastaan tulisi 50-luvun neuletakkeja tms. kun mun kaikki H&M villapaidat nousee navasta ja pingottaa tisseistä. Kyllähän niitä onneksi aina vähän väliä julkaistaan ja Ravelystakin löytyy muutamia. Mulle tuli aikoinaan brittiläinen Let´s Knit -neulelehti ja siellä oli aina jos jonkinlaista neulepuseroa. Kaivelin aikani ja päätin sitten kokeilla keväällä 2010 julkaistua neuleliivimallia. Vähän samantapainen ohje on esimerkiksi tässä.

Suosituslankana oli Artesano Silk Embrace mutta kun mä tiedän että mun neulevaatekokeilut on ensimmäkseen katastrofeja niin en tosiaan lähtenyt tilaamaan mitään hienoa lankaa tähän yritelmääni, vaan käytin Facebookin Lankahamstereista hamstraamaani Ice Yarnsin Lopezia. Sen tuotanto on lopetettu niin eikös se jo ole sitten kohta puoliaito vintagevaate. :D
Vintagehenkisistä napeista ei tässä taloudessa ole puutetta, koska olen perinyt isän äidin kuolinpesästä jännän peltirasian täynnä nappeja. Nämä on siltä ajalta kun kaikki säästettiin, osa selkeästi otettu vanhoista vaatteista talteen. Ja hyvä että säästettiin, löytyi sopiva rivistö mun projektiin!


Tossa nappirasiassa on varmaan senkin takia hyvin säästyneet napit että se tuntuu aukeavan vaan joskus ja jouluna ja jollain taikasanalla. Olen jättänyt sen pysyvästi auki kun se menee muuten niin piukkaan kiinni että napit jää haaveeksi vaan.Oon pitänytkin tuota liiviä töissä. Ainut mikä meni vähän mönkään on tuo alareunus, jossa oli tuollainen ihme korineulos vai mikälie. Siitä tuli aika tiukka mun käsialallani, vaikka mukamas tein koetilkun ja kaikkea. Joudun napittamaan liivin niin että nappinarut menee kaksi kertaa napin ympäri, muute siihen jää sellainen naparako. 

Vuokrasin loppuvuonna kirppispöytää tästä lähialueelta ja nyt otin sen taas kun ajattelin että kevätsiivouksessa löytyy kaikenlaista turhaa rojua. Tai siis, toisten aarteita. Mitään en ole kotiin raahannut sieltä kirppikseltä paitsi kerran. Siellä oli ihana vintageneulekirja kolmella eurolla!


Tästä sitten varmaan seuraavat projektit. Vähän pitää mennä lankojen ehdoilla. Teen nimittäin vaan nyt sellaisia projekteja joihin voin käyttää jo ostettua lankaa..hehe. Et voin sit ostaa lisää.


Aito-feikki-vintagekuva vielä lopuksi:


Neulottu liivi

ohje: Felicity by Pat Menchini
julkaistu: Let´s Knit helmikuu 2010
käytetty lanka: Ice Yarns Lopez

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...