sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Intiaanikesäfiilis

Syyskuun puoliväli ja tällaiset kelit! Olen istunu parvekkeella neulomassa ja lukemassa kirjaa, hyvin tarkeni eilenkin ihan vaan shortseissa. Raitasukat lähti postin mukana kummipojalle.


Kävin vähän parvekepuutarhaa läpi ja kuukahtaneet kasvit saivat lähtöpassit. Nyt on taas kiva kun on siistiä. 

Auringonkukansiemenistä on lopulta putkahtanut tällaisia.


Keväällä ostettu krysanteemi on koko kesän hengaillut parvekkeella ja kasvattanut vartta sekä lehtiä. Saas nähdä onko tuosta enää tänä vuonna mihinkään.. Ekaa kertaa olen saanut siemenestä kasvatettua laventelin. Kukkiminen olis jo varmaan liikaa toivottu.


Francis näyttää siltä et pihalla tapahtuu jotain erikoisen jännää...Olen odotellut että puolukat alkais kypsyä pikkuhiljaa. Mustikkametsässä tuli käytyä useaan otteeseen ja nyt on pakastin täynnä mustikkaa. Lopulta oli pakko opetella myös tekemään hilloa että sai loput mustikat säilöttyä. Nyt on sitten jääkaappikin täynnä.


Puolukoita odotellessa olen ottanut uhreiksi omenat. Nopeasti viuhati hollantilainen Siwaan kun vihjailin että jos olis vaniljakastiketta niin voisin tehdä uuniomenoita.. Oli muuten hyvä resepti Pirkassa!Hollantilaisen äiti oli ostanut mun rannalle tuollaisen kivan peltikyltin. Ja lokkikin täällä nykyään lentelee.3 kommenttia:

 1. Tällasta sano Viherpiha-lehen nettisivut krysanteemista (rupes vaan kiinnostamaan...): "Pallokrysanteemi on muiden ruukkukrysanteemien tavoin kausikukka, joka kukinnan jälkeen yleensä päätyy roskiin tai kompostiin. Uudelleenkukittaminen kotioloissa on melko vaikeaa. Jos kuitenkin haluat ottaa haasteen vastaan, leikkaa varret kukinnan päätyttyä reilun viiden sentin mittaisiksi ja siirrä kasvi talvehtimaan viileään, noin + 5-asteiseen huoneeseen.
  Tuo krysanteemi helmi-maaliskuussa huoneenlämpöön ja vaihda multa. Latvo uusia versoja uutterasti pitkin kasvukautta ja lannoita kerran viikossa. Hallaöiden väistyttyä voit jatkaa kasvatusta ulkona. Mikäli työ onnistuu, krysanteemi ilahduttaa syyskesällä uusin pallomaisin kukin. Onnea kokeiluun!"
  t. Annika

  VastaaPoista
 2. Hei, intiaani-tyttö..Pieni "haaste" olisi sinulle Kotipellolla..

  VastaaPoista
 3. Kivat raitasukat ja ihana parveke sulla!

  VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...