torstai 25. heinäkuuta 2013

Kookospingumuffinit

En osta melkeen koskaan keksejä. Ostan kanelikeksejä silloin harvoin kun keksejä ostan. Siksipä ostoslistan Domino-keksit hämmensivät hollantilaista. Taas kerran puhuttiin myös siitä, miten Oreot on aina vaan parempia kuin mikään muu. Myönnän itsekin että Oreot olis sopineet tähän paremmin värinsä puolesta. Mutta sillä mennään mitä Prismasta löytyy...

Kotona avasin keksit ja hämmensin hollantilaista lisää alkamalla askarrella englanninlakuista nokkia ja silmiä kekseille.


Oli harvinaislaatuinen hellepäivä ja vieraita tulossa, joten ajattelin kokeilla jotain uutta muffinssilaatua. Syntyi kookospingviini. 

Idean sain netistä löytämästäni kuvasta. Muffinssitaikinaan lisäsin kookosmaitoa ja mascarponejuustoa (joilla korvasin siis muun nesteen), sekä kookoshiutaleita. Kuorrutuksessa on kookoshiutaleita, kookosmaitoa, huoneenläpöistä voita ja tomusokeria sopivissa suhteessa (mitä en muista enää, sorry..).

Pingviinilaumasta tuli pieni mutta pullea. Muffinseja oli 12 kpl mutta kuorrute riitti vain puoleen. En mä muistanut että mun muffinsit on niin isoja. :P


Pingviinien höyhenpeittestä tuli pörheän näköinen kun levitin kookoskuorrutteen haarukalla. Nokat ja silmät siis englanninlakuista askarreltuja, tarkoitukseen sopinee mikä vaan sokerimassa tai muutkin karkit. Keksit irroitetaan varovasti niin että täyte jää vain toiselle puolelle. "Tyhjät" keksipuolet sahasin varovasti katki pienellä sahalaitaisella veitsellä (aloita sahaamaan varovasti ja jossain vaiheessa keksi napsahtaa poikki sopivasti keskeltä). Ennen siipien kiinnitystä tein muffinssien kylkeen pienet viillot, joihin siipikeksit sai tukevasti paikalleen ja katkeamisiltakin vältyttiin.

"TÖÖT!"

1 kommentti:

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...