lauantai 26. huhtikuuta 2014

Nyt ne vihdoin teki sitä!

Nimittäin sitä avokadopastaa. Fashionably late. Tuli ihan hyvää, vaikkakin muuntelin ohjetta jääkaapin sisältöön ja omaan makuuni sopivaksi. Tehdään varmaan uudestaankin. Jos et vielä ole kokeillut niin suosittelen kyllä. Valmistuu nopeasti ja on todella herkullista. 


Ohje on kutakuinkin tämä (neljälle)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chiliä (poista siemenet)
  • 1 limetti
  • 2 kypsää avokadoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
  • 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
  • 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
  • 400-500 g spagettia

"Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta." 

- ohjeen nappasin siis täältä.



Itse korvasin chilit ripauksella makeaa chilikastiketta (joo joo, mutta kun sitä nyt sattui olemaan ja chilejä ei). Yrtteinä laitettiin sekä basilikaa että korianteria ja juusto oli ihan jotain perus mozzarellaraastetta, koska en ole niinkään voimakkaiden juustomakujen perään. Niin, ja meidän pasta oli tagliatellea. Nyt alan miettiä et tehtiinköhän me sitä avokadopastaa ollenkaan...?

Loppukevennykseksi kuva väriteemaan sopivasti mun entisistä vahalyhdyistäni. Nämä on Partyliten ja ne on olleet mulla aika kauan kaapissa, kunnes uudessa asunnossa huomasin niiden sopivan parvekkeelle. Viime syksynä varsinkin olivat siellä tosi kauniit. Hollannista kotiuduttuani huomasin että pääsiäisen hyvät ilmat olivat olleet kuitenkin lyhdyille liikaa. Saanpahan ostaa jotain uutta taas. Voivoi.

Kuuminta hottia: grillatut vahalyhdyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...