lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kesätunika ja muut unohdetut

Vaikka mää kuinka olen olevinaan tsempannut tämän asian kanssa niin silti edelleen erinäisistä kätköistä putkahtelee keskeneräisiä neuletöitä jotka on aloitettu joskus ennenvanhaan. Jossain Novitan kesälehdessä oli kiva ohje Puro Batik -rantatunikasta -en edes enää muista minä vuonna. Varmaan samana vuonna kun on myyty tällaista vihreää Puro Batikia. Silloin olen hommiin ryhtynyt, nyt sain valmiiksi. Tyypillisesti taas homma oli jäänyt siihen, että yksi hiha piti valmistella ja saumat ommella yhteen. Eipä siinä kauaa nokka tuhisut, mitä nyt muutaman vuoden.

Lopputuloksena vihreä rantatunika, johon mä en parhaalla tahdollanikaan enää mahdu. Tai mahdun, mut en näytä samalta kun se luuviulu malli näytti lehden kuvassa...en tiedä kuvittelinko näyttäväni silloin muutama vuosi sitten. Joku mut kuitenkin tähän projektiin on saanut lähtemään. Ehkä se kun oppisin virkkaamaan pylvään!



Manailin tätä lihoamisasiaa (ja sitä etten enää tykkää toista väristä) sopivasti kun Annhild oli kylässä. Hän varovasti kysymään että paljonko maksais jos hän ostaa tunikan. No kuule! Paljonko saan maksaa sulle että viet sen pois? Tulee tilaa vähän projektikaappiin. Yks lähti tyytyväisenä kohti Jämsää ja tunika sai kodin jossa sitä arvostetaan.

Nyt on kesken enää: villaiset vaippahousut ja yksi vauvanpeitto isoäidinneliöistä. Kenelle? Nuorinkin siskonmukula täyttää mun laskujen mukaan seuraavaksi jotain neljä. Tai ainakaan se ei enää pidä vaippoja. Eikä minikokoisia peittoja. Tai mistäs mä tiedän pitääkö se vaippoja, mutta kuitenkaan sitä lankaa ei ole niin paljoa et niihin housuihin mahtuis muuta kuin joku ihan pieni. Yks kaveri sai kyllä just vauvan tällä viikolla, mutta olis ehkä vähän outoa lähettää sille vaippahousut kun on kesä. Tai pitääkö ne niitä kesälläkin? Näin vähän mä tajuan vauvoista. En toisaalta tiedä käytetäänkö niillä edes sellaisia. Enkä toisaalta tiedä saanko niitäkään valmiiks ennen kuin sekin vauva menee yläasteelle.

Ai niin, ja on myös yksi jakku josta puuttuu napit. Olen tehnyt sen "valmiiksi" kaaauan sitten. Napit on ostettu. Ikinä en jaksa laittaa niitä nappeja siihen. Olen toki kuvannut takin ilman nappeja jo ajat sitten. Kas tässä:



Noi kuvat näyttää jotenkin vanhanaikaisilta, mutta voin vakuuttaa että niiden ottamisestakin on aika kauan aikaa. Ja sekin on näköjään mun vihreältä kaudelta.

Kun nyt paljastellaan tässä näitä saamattomuuksia niin voin myös kertoa että pari kesää vireillä ollut Renttupaita-projekti on tullut työnsä päähän. Mutta ei positiivisessa mielessä. Novitan ohjeen mukaan sitäkin tehtailin. Ohje ja kuva on täällä.

Tämä on ainoita projekteija, joissa oikeasti olen laskenut tiheyden jne. Silti tein sen noin 3 kertaa uudestaan, eivätkä hihat sopineet paitaan, ei sitten millään. Nyt hollantilaisella on tällainen hellepaita...



...ja kaksi irtonaista hihaa. Tai siis ei ole. Koska kyllästyin ja muutin toisen hihan kätevästi hellehatuksi.



3 kommenttia:

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...