keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Dank je wel Sinterklaas!

Täällä sitä taas ollaa hollantilaisten puukenkämaassa lahjottavana. Juuri kun oli kärsitty ikuisuudelta tuntuvasta sateen ja pimeän jatkumosta Suomessa niin alkoi tietysti tulla lunta ihan Antti tuiskuna. Olin vähän huolissani kun tapitin meikämatkaajien konetta Helsinki-Vantaalla perjantaina.

Ai tonneko tarttis uskaltaa..?

Päästiin onneksi matkaan, 40 minsaa myöhässä tosin. Perillä hollantilaisen porukat autokyyditti meidät mukavasti kotio asti. Kuvasin vanhoja tuttuja tuulimyllyjä ja vähän uusiakin. Mikäköhän niissä niin kiehtoo? Olen yrittänyt puhua hollantilaista ympäri et muutettais asumaan tuollaiseen vanhaan myllyyn jonnekin Hollannin maaseudulle. Ei kuulemma käy, ei niinkään mun eikä myllyn takia, vaan Hollannin poliittisen tilanteen..


Illalla oli vuorossa hurja surprise-askartelu, johon olin onneksi varautunut jo kotona tekemällä esivalmistelut. Tein Rubikin kuution hollantilaisen siskon poikaystävälle, joka diggailee kaikenlaisia ongelmanratkaisujuttuja.

Pohja on tummaksi maalattu PartyLiten kynttilälaatikko.

Kyllä siitä kuutio tuli.

Ja joka sivulla tietty värit.

Talossa oli jo Sinterklaaskoristeet paikoillaan. Näitä täytyy aina vähän selitellä kotiväelle. Jos et tajua mistä on kysymys niin tsekkaa viime vuoden hölinät.

Piet

Mr. Sinterklaas
Hollantilaisen äidillä on ehkä kaikki Sinerklaas-lastenkirjat.


Ja tietysti imuroimme napamme täyteen perinnekarkkeja, Kruid Noten-pipanoita ja poliittisesti korrektia Piet-kakkua. Nomnom.

Kohtuullisen kokoinen karkkikulho.

Ihanat macaronsit kakun reunoilla..

Marsipaanin ystävän suosikkilounas.

Kun lahjojen aika koitti, yllätyimme siitä että pino ei tänä vuonna yltänyt katonrajaan asti. Tämä oli ihan taktikoitu veto, koska aiempina vuosina on Sintiltä ilmeisesti lähtenyt valkoinen hevosensa vähän käsistä. Nyt säkkejä oli "vaan muutama". Ja isot pinot lahjoja ilmestyi silti joka syliin.Ja sitten Surprise-parhaimmistoa. Mun askartelema kuutio oli ihan menestys sikäli, että vaikka se ei ollutkaan täynnä erityisesti piilotettuja lahjoja, huomasin että lahjan saaja otti boksin mukaansa kotiin lähtiessään. :) Kuutiossa oli siis kaksi kirjaa, joita oli toivottu.


Tänää vuonna paketit oli mitä mielikuvituksellisimpia..

Ihana pinkki kakku, jossa joka leivoksen sisään oli kätketty viesti ja itse lahjat löytyi kakun sisältä..

Maistuis varmaan sullekin.
 Jättikokoinen Green Day -levykotelo..


..jonka sisällä oli levy, ja sen sisällä vasta lahjat.


Mä sain korin, jossa oli ihana harmaa kissa ja kissa-aiheinen runo. Kissan sisällä oli lankarulla. Korin pohjasta löytyi vielä ihanaa Lisa Pom Pom -lankaa ja jättikokoiset bambupuikot (45 cm ja 12 mm), sekä Robbie Williamsin uusi CD! :)

Mau.
 Lahjassa oli myös kotiinviemisiä Francikselle, eli leipäpussinsulkijoita.. :)

Joku on sitten näitä kerännyt koko vuoden..
Otan lahjoista ehkä lisäkuvia Suomessa. Yksi parhaista oli tämä neulekirja, French Girl Knits Accessories. <3

Merci Sinterklaas!
Tällaista tänne. Nyt nokka kohti Suomea ja -17 asteen pakkasta, hrr!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...