sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hollannin hömpötykset

Olen ihmetellyt tässä että mihinkäs mun kaikki rahat on taas menny. Kaiken järjen mukaan pitäis joka kuukausi jäädä vähän säästöönkin mutta kuitenkin kun kuun loppu alkaa lähestyä niin mä mietin täällä että syödäänkö kaurapuuroa vai hernekeittoa palkkapäivään asti. Hollannissa tuli vähän shoppailtua, mutta en tunnusta että se olisi koko syy kukkaron tilalle. Ja siis kun eihän näitä nyt olis kauppaankaan voinut jättää!

Mun tarvii aina käydä hollanninreissulla sekä kenkäkaupassa että Intratuinissa. Kenkäkaupasta mä ostin kivat roosanväriset pitsimaiharit, mutta niistä ei nyt ole kuvaa koska tä ei ole sellainen blogi. Intratuinissa tykkään vaan pällistellä aina ympärilleni, nykyisin en enää niin usein sekoa siellä. Hollantilainen tulee muodon vuoksi mukaan ja vahtii vähän et mitä kaikkea mä yritän ostaa ja paljonko matkalaukussa on tilaa. Nytkin tehtiin sellainen amatöörimäinen virhe että lähdettiin yhdellä matkalaukulla matkaan! Viikonlopuksi! Hulluutta, siinähän ehtii hyvin täyttää kaksi matkalaukullista kengillä ja askartelutavaroilla.

Tällä kertaa Intratuinissa kävi kummallinen juttu: me molemmat nähtiin jotain mikä piti molempien mielestä ehdottomasti ostaa. Annettiin sille nimeksi Hank:

"Mau!"
Jännitettiin et mitä Francis meinaa Hankista, mutta eipä tuo ole päin edes katsonut. Hank istuu meidän sängyllä nyt sitten päivät pitkät. En ole vielä huomannut et siitä olis lähtenyt karvaa.

Olin Hankin ja hollantilaisen kanssa jo kassajonossa, kun huomasin viereisellä hyllyllä ihania minipuutarhakoristeita. Pakkohan ne oli ostaa. Katsotaan mitä näistä sit keksin.Hollannissa on paljon sellaisia ihania sekatavarakauppoja, joissa on kaikenlaista ruokatarvikkeista sisutustavaraan. En oikein keksi Suomesta vastaavaa, vähän kuten Tarjoustaloja, mutta paljon tyylikkäämpiä, ainakin näin turistinäkökulmasta. Entisaikojen Vapaa valinnat oli ehkä jo lähempänä vastaavia. Niissä mä sitten kiertelen ja ostan pikkurahalla kaikkea hauskaa mikä mahtuu matkalaukkuun ja mitä en todellakaan tarvitse. Tai saatan tarvitakin, mistäs sen tietää. Ostin paketin kortteja, askartelupaperia, kätevät pikkusakset, leimasimen..mielestäni tällä kertaa aika maltillisesti.Belgian puolella kävi ilmi että hollantilaisen sisko asuu kierrätyskeskuksen vieressä. Sinnekin sitten vielä piti päästä. Oli hauska kokemus, siellä oli kaikenlaisia aarteita jotka varmaan belgialaisten mielestä näyttää ihan peruskrääsältä, mutta mitkä oli mun silmissä eksoottisia. Tiedätte esimerkiksi täällä jos menee kierrätyskeskukseen niin siellä on jotain baarista pöllittyjä mainossiiderilaseja ja sen sellaista? Niin oli tuollakin, mutta ne oli erilaisia! En ostanut siiderilaseja, mutta ostin eurolla kaksi hienoa mukahopeista lautasta. Niin on nättejä!


Vasemmalla oleva astia on Intratuinista, sain ostaa sillä ehdolla et laitan jonkun vanhan pois. Laitoin! Sisällä siinä on ihania Amaretteja, joita olen etsinyt viime Rotterdam-reissusta lähtien ja joita nyt satuin löytämään vihdoin yhdestä kaupasta. Ne on siis italialaisia, mutta jostain syystä hollannissa ollaan niihin kovin ihastuneta.

Amareteista tuli mieleen et pitäis vihdoin jo harjoitella macarons-leivosten tekoa. Hyviä ohjeita otetaan vastaan. ;) Ne on mun suurta herkkua ja olis kiva jos osaisin itekin niitä väkertää. Noi amaretit maistuu vähän samalta koska niissä on mantelia myöskin.

Koska mä olen tällainen kotoileva mummonalku, niin olen liittynyt lähiaikoina myös paikalliseen Martta-yhdistykseen. Vähän vielä täytyy tehdä hommia et sulaudun joukkoon, aika tiiviisti ovat ne mummot hitsautuneet vuosien saatossa yhteen ja ovat vaikuttaneet vähän hämmentyneeltä kun mä olen ilmestynyt sinne kokouksiin. Viimeksi oltiin ranskalaisen keittiön ruokakurssilla, se oli ihan mukava tapa viettää töiden jälkeinen ilta. Viinit vaan puuttu, ens kerralla otan oman pullon mukaan.


1 kommentti:

  1. Ah, ihania löytyöjä! Tommoinen Hank kelpaisi minullekin, jos on sisäsiisti? Eikä tiputtele tavaroita? ;-) Hauskaa mummoilun opettelua!

    VastaaPoista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...