lauantai 7. maaliskuuta 2015

Nostalgiaa: Barbien pinkki keittiö

Olen jo melkein parantunut, jos ei lasketa sitä että viime(kin) yönä heräsin klo 3.58 kun en yskän takia voinut nukkua (eikä voinut muuten kukaan muukaan, kissakin mulkaisi pahasti). Kun vihdoin sain yskänlääkkeen naamaani ja uudestaan unen päästä kiinni, näin unta jossa kirppiskierroksen jälkeen (?!) jouduin jonkun rikollisjengin kidnappaamaksi. Eli aika huonosti nukuttu yö. Aamulla heräsin kiukkuisena kun ampiainen, vaikka olisi kai tuon unen takia pitänyt herätä ahdistuneena. Mä olin juuri siinä unessa turvautumassa väkivaltaan kun hollantilaisen herätyskello alkoi paistaa mua silmään (sillä on sellainen aamunsarastuslamppuhommeli). Olisin halunnut tapella siinä unessa! Hö! Luulen että flunssa on vaihtumassa pikkuhiljaa PMS-oireistoon, sillä koko päivän olen ollut enemmän tai vähemmän huonolla tuulella. Nyt, yhen piispanmunkin (hesalaiset väittää et ne on berlininmunkkeja, ei nekään mitään tajua) ja puolikkaan GT:n jälkeen alan vihdoin rauhoittua.

Niin, asiaan. Tai ei mulla siis mitään asiaa ole. Olen vaan liian tylsistynyt nyt kun kiukku laantui ja ajattelin jotain kirjoitella. En kuitenkaan ole niin hyvällä tuulella että jaksaisin kuvata valmistuneita neuletöitä tai muitakaan vähäisiä aikaansaannoksia. Sensijaan kaivoin kuvia taas koneen kätköistä, tällaisia pahanpäivänvarakuvia.

Viimeksi kun siskonmukula oli kyläilemässä niin teimme pienen aikamatkan vuoteen 1992, koska kellarista tuli kaivettua iso sähkökaapelikelan laatikko, jonka päällä luki "A***n barbiet". Hollantilainen aina vähän naureskelee tuota laatikkoa kun kellarissa asioidaan. Naureskelkoot, taas tuli todistettua että kannattipa nämäkin säästää, prinsessa leikki tyytyväisenä monta tuntia eikä sille tarvinnut keksiä oikein muuta viihdykettä. Täältä voi lukea miten edellinen vireilu sujui, silloin hittituotteena oli Penny´sPony Club.

Laatikosta löytyi muun muassa tällainen vanha aarre:


Kyseessä on Mattelin v. 1992 valmistama Barbien keittiö-leikkisetti, jota muistan pienenä vahtineeni kun kalleinta aarretta.


Näyttää tuo nykyään olevankin lähemmäs sata dollaria ebayssä ja muualla netissä. :D

Jouduin Sain pienenä käyttää aika paljon mielikuvitusta leikeissäni, sillä meille ei todellakaan ostettu kovinkaan usein mitään hienoja uusia leluja. Serkkujen vanhoilla leikittiin. Ehkä sen takia tämä keittiö onkin ollut suosikkini, kun sain sen ihan uutena ja setissä tuli mukana vaikka mitä kivaa pikkutavaraa ja keittiötarviketta. Barbeja ei tullut sentään. Meillä taisi olla joka sisaruksella 1-2 "oikeaa" Barbie/Cindy/mitäolikin -nukkea ja loput oli sellaisia kevyitä, onttoja halpisnukkeja, joilta tippui tukka päästä (muistan leikkineeni että ne oli ilkeitä naapureita). 


  

 
 Leikkeihin piti aina keksiä kaikenlaista tavaraa itse ja yhdistellä muista leluista. Kivaahaan se oli. Yläkuvaan on näköjään löytynyt kahvitarjotin, joka kuuluu Pikkaraisten (Forest Families) taloon. Se talokin mulla on jossain kelalaatikossa jemmassa, siitäkin voisin joskus postata ennen kuin hankkiudun siitä eroon. Yläkuvassakin näkyvä pinkki peili on terotin. Ja tietysti nukkekodista päätyi aina jotain barbileikkiin ja toisiinpäin. Alakuvassa on ainakin Lundbyn nukkekotitulppaanit ja näköjään leikkijä on napannut mukaan myös 1:12 -kokoisia nukkekotikalusteita.



Tällainen aikakonematka tällä kertaa. Oi nostalgiaa. Oliko jollain sama kyökki leikeissä?

2 kommenttia:

  1. Oi mulla oli tämä sama keittiösetti, se ostettiin vuonna 1995 Yhdysvalloista 😊 setti hävisi vuosien varrella kun sitä lainattiin jollekin tutun lapselle ja kyllä nyt harmittaa vietävästi ettei se säilynyt omalle tyttärelleni.. olen etsinyt tätä netistä mutta löytänyt vain ulkomailta eBaysta, postimaksut olleet sen verran kovat että on jäänyt ostamatta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä oli kyllä niin ihana setti. Mun mahasta putkahti poika ja vaikka uskonkin sukupuolineuraaleihin leikkeihin niin ajattelin tämän pinkin päänsärynaiheuttajan istuvan turhaan varastossa sen aikaa että sitä uskaltaisi hänelle leikittäväksi antaa pienine osineen. Myin kettiön ja barbiet kirppiksellä ja ne menivät jollekin pikkutytölle, joka oli Kansallismuseon Barbie-näyttelyssä ihastunut kyseiseen keittiöön. Loppu hyvin, kaikki hyvin! :)

      Poista

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...